Οι θεραπευτικές συνεδρίες της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. διεξάγονται στον Ιππικό  Όμιλο Βαρυμπόμπης (Λ. ΤΑΤΟΙΟΥ 219), στον όμιλο που ξεκίνησε η θεραπευτική ιππασία στην Ελλάδα, ενώ πολύ συχνά διεξάγονται θεραπευτικές συνεδρίες και στον Ιππικό Όμιλο Βορείων Προαστίων (Λ. ΤΑΤΟΙΟΥ 137 ).

Λίγα λόγια για τον Ι.Ο.Β.

Ο Ιππικός Όμιλος Βαρυμπόμπης δημιουργήθηκε το 1972 από τον Νίκο και τη Ρόζμαρυ Γεωργοπούλου. Λειτούργησε αρχικά σαν Σχολή Ιππασίας και στη συνέχεια, το 1978, εντάχθηκε στο ΣΕΓΑΣ σαν Αθλητικό Σωματείο ενώ υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Ο Ιππικός Όμιλος Βαρυμπόπης, εκτός από την Υπερπήδηση Εμποδίων ήταν από τους πρώτους ομίλους που ασχολήθηκε σοβαρά με την Ιππική Δεξιοτεχνία την οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα. Με πρωτοβουλία της Ρόζμαρυ  Γεωργοπούλου λειτούργησε για πρώτη φορά και συνεχίζει να λειτουργεί Σχολή Θεραπευτικής Ιππασίας με εξειδικευμένη ομάδα θεραπευτών.

Η Σχολή ιππασίας του Ομίλου λειτουργεί ως φυτώριο για νέους αθλητές ενώ δίνει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους και λάτρεις του αθλήματος να εξοικειωθούν με αυτό και να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους γνωρίζοντας από κοντά το άλογο.

Οι αθλητές του Ομίλου έχουν συμμετάσχει επανειλημμένα στις Εθνικές Ομάδες και έχουν λάβει διακρίσεις σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο τόσο στην Υπερπήδηση Εμποδίων όσο και στην Ιππική Δεξιοτεχνία.

Μετά από μία πολυετή και επιτυχημένη πορεία, τα ηνία έχει πάρει η νεώτερη γενιά της Οικογένειας Γεωργοπούλου, ο Σταύρος και η Τζοάννα  Γεωργοπούλου οι οποίοι εκτός από την γενικότερη συμμετοχή τους στη σωστή λειτουργία και εξέλιξη του Ομίλου, είναι υπεύθυνοι και για την προπόνηση των αθλητών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας μς τον Ι.Ο.Β.: 210-8169383

Λίγα λόγια για τον Ι.Ο.ΒΟ.Π.

Ο Ιππικός Όμιλος Βορείων Προαστίων είναι αθλητικό σωματείο που αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και οι αθλητές του λαμβάνουν μέρος με ιδιαίτερη επιτυχία στις αγωνιστικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται, στη Βαρυμπόμπη Αττικής και είναι εύκολα προσβάσιμες από όλες τις περιοχές της Αθήνας. Όλοι οι χώροι του Ομίλου ανακαινίστηκαν πρόσφατα και πλέον θεωρούνται οι πιο σύγχρονες και πλήρεις ιππικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας. Στο έμψυχο δυναμικό του ανήκουν μερικοί από τους πιο αξιόλογους προπονητές και αθλητές που δραστηριοποιούνται στην ιππασία σήμερα. Κύριο μέλημα των ανθρώπων του είναι η καλή διαβίωση των αλόγων και η ασφάλεια στην προπόνηση των αθλητών και μαθητών σχολής.

Η Σχολή Ιππασίας του Ι.Ο.ΒΟ.Π. έχει κύριο στόχο τη σωστή εκπαίδευση και την παροχή ουσιαστικής ιππικής παιδείας σε όλους τους μαθητές της.

Το Pony Club του Ι.Ο.ΒΟ.Π  είναι η πρώτη οργανωμένη Σχολή Ιππασίας για τους μικρούς φιλίππους, από 4 έως 8 ετών. Το κενό που καλύπτει είναι σημαντικό, καθώς η προσχολική ηλικία είναι η πιο κατάλληλη για εκμάθηση ιππασίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας μς τον Ι.Ο.ΒΟ.Π.: 210 8169564

Κοινοποίηση σελίδας